Het Atelier

Ons vakantiehuis ‘Het Atelier’ bevindt zich in het rustige Lheebroek, en staat op de rug van het Lheebroekerzand, dat op enkele kilometers van Dwingeloo en aan de rand van het Nationaal park Dwingelderveld ligt.

Wanneer je de tuindeuren van Het Atelier openslaat en je het pad afloopt, wandel je na enkele tientallen meters het Nationaal Park Dwingelderveld in en ligt er maar liefst 37 km2 bos, heide en vennen aan je voeten voor een wandeling, een fietstocht of een rit op een paard.

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een beschermd Natura 2000 gebied, en is het grootste natte heidegebied van West-Europa.

Het naastgelegen dorp Dwingeloo is het dorp met de allermooiste brink van Drenthe. Het authentieke centrum van het dorp heeft prachtige boerderijen en een fraaie kerk met de welbekende siepelvormige toren. In Dwingeloo vind je verschillende restaurants en kun je diverse gezellige terrasjes bezoeken.

Op 9 km van onze Bed & Stee vindt je de recreatieplas: Het Blauwe Meer. Hier kun je een verkoelende duik nemen in het blauwe water. Het Blauwe Meer wordt beheerd door Natuurmonumenten en is prachtig gesitueerd midden in de natuur. In de zomermaanden is er een kiosk voor patat en een IJsje.

Kijk bij de indeling van het Atelier voor meer informatie en foto’s van het Atelier.