De Pipowagen

Onze houten Pipowagen is aan het einde van 2018 gebouwd en sinds begin 2019 staat zij op een prachtig plekje op ons erf van Bed & Stee Lheebroekerzand.

De Pipowagen is totaal uit hout opgebouwd en met natuurlijke materialen geïsoleerd. De deur en de ramen zijn van dubbelglas.
De Pipowagen wordt elektrisch verwarmd (IR panelen) en maakt gebruik van de energie opgewerkt door onze zonnepanelen. De Pipo is aangesloten op het waternet en wordt middels een elektrische boiler voorzien van warm water.

De Pipo heeft 2 openslaande tuindeuren die je toegang verschaffen tot een prachtig stukje erf, waaraan praktisch direct het bos van het Dwingelderveld grenst. ‘s Ochtends heel vroeg lopen er weleens reeën langs de Pipo, die via de houtwal het bos in gaan.

De Pipo is met zorg, liefde en aandacht ingericht, bedoeld om een fijne plek te creëren waar je heerlijk tot jezelf kunt komen.

De Pipo is gesitueerd aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld met haar 37 km2 bos, heide en vennen. Een prachtig gebied om te voet, per fiets of te paard te verkennen. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een beschermd Natura 2000 gebied.

Het naastgelegen dorp Dwingeloo heeft de allermooiste brink van Drenthe, een prachtige siepelvormige toren en een lommerrijk centrum met fraaie boerderijen. In Dwingeloo vind je een diversiteit aan restaurants en kun je verscheidene gezellige terrasjes bezoeken.

Op 9 km van onze Bed & Stee vindt je de recreatieplas: Het Blauwe Meer. Hier kun je een verkoelende duik nemen in het blauwe water. Het Blauwe Meer wordt beheerd door Natuurmonumenten en is prachtig gesitueerd midden in de natuur. In de zomermaanden is er een kiosk voor patat en een IJsje.

De Pipowagen is geschikt voor 2 personen. De bank in de living is een slaapbank, dus er is eventueel plaats voor een derde persoon. (Afmetingen slaapbankmatras 200 x 80 cm).

Er zijn geen huisdieren toegestaan in de Pipowagen.

Kijk bij de indeling van de pipowagen voor meer informatie en foto’s van de pipowagen.